Kund

Vilka mål vill du nå?

När du flyttar in gör vi en genomförandeplan tillsammans med dig och din vårdnadshavare. Då kommer även din stödperson från boendet att vara med.

Planen visar vilka målsättningar du har, hur vi kan hjälpa dig att nå dessa mål och vad du behöver stöd med i din vardag. Denna plan kommer vi att följa upp genom målsamtal varje vecka tillsammans med stödpersonen, där du kan framföra dina önskemål och synpunkter. Där har du också möjlighet att berätta vad du vill ha mera av och vad som inte känns bra och vad som vi personal kan bli bättre på.

Dina önskemål och synpunkter följer personalen upp kontinuerligt på personalmöten. Vi anpassar vårt stöd och service efter din aktuella situation.

Goals
Artboard

Aktiviteter

Vi erbjuder dig omväxlande aktiviteter med ett meningsfullt innehåll. Vi har både gemensamma och individuella aktiviteter efter önskemål. Exempel på enskilda aktiviteter kan vara; träna på gym eller annan idrott, bada, pussla, gå långa promenader, cykling, biobesök, ridning och skapande verksamhet. Social träning i offentliga miljöer som att träna på att åka buss, restaurang, bio, apotek, läkarbesök och tandläkarbesök. Gemensamma aktiviteter kan vara att åka på utflykter tillsammans, spela spel eller ha musikstund -sjunga och spela musik tillsammans.

Vi stärker och stimulerar dig utifrån dina intressen och behov.

Aktiviteter kan även innefatta de vardagliga sysslorna och förberedande inför ett eget boende så som att bädda sängen, klä på sig, tvätta, städa, baka, handla mat och laga mat tillsammans med personal.

Vi stöttar dig i en väl fungerande skolgång och har ett nära samarbete med skolan. Därför kan även aktiviteter innefatta läxor.

Vi ser till att vardagen för dig får ett meningsfullt innehåll!

Måltider

Vi planerar, handlar och lagar all mat själva och även tillsammans. Vi anpassar oss efter dina eventuella önskemål och behov. Du kan vara delaktig och träna i matkunskap efter dina förutsättningar och förberedas inför ett eget boende i framtiden. Vi har ett stort välutrustat kök med matplats för gemensamma måltider på nedre plan. Vi har ett mindre kök på övre plan där man kan laga enklare frukost och kvällsmat eller värma färdiglagad mat. Matplatser finns även där.

Burger

Omvårdnad

Personlig vård

Stöd av personal ges utifrån ditt önskemål och behov och utifrån dina egna förutsättningar. Du kanske behöver träna på att klara av din hygien självständigt med allt vad det innebär.

 

Städning

Hos oss finns personal som kan stödja dig i städningen av ditt rum och delaktighet är en grund för oss.

 

Tvätt och kläder

Vi stödjer dig med tvätt av kläder hos oss. Exempelvis har varje barn/ungdom en tvättdag i veckan och tillsammans med personal tvättar det som behövs. Tänk på att kläderna ska tåla maskintvätt och att torktumlas och helst vara strykfria samt rymliga och lätta att ta av och på.