Om Boendet

I Pålsboda i Hallsbergs kommun, Örebro län ligger en suterrängvilla med plats för 4 st barn och ungdomar. Här bor du i en trygg och hemlik miljö som är anpassat efter dina förutsättningar. Granne till oss är Vårdcentralen i Pålsboda där läkare, sjuksköterska och sjukgymnast finns att tillgå och som vi har ett nära samarbete med.

Du har ett eget rum som är möblerat men du kan även möblera efter dina önskemål. Vi vill att du ska känna dig trygg i ditt boende så du får gärna möblera med dina egna saker på rummet.
På Doktorsvillan har vi gemensamma utrymmen så som kök och matsal där vi kan laga mat tillsammans och umgås. Vi har ett gemensamt vardagsrum, ett stort aktivitets/hobbyrum, ett skapanderum och även ett litet rum för avslappning.

Vi erbjuder en gemenskap när du själv vill vara delaktig och det finns även rum att tillgå om man vill vara för sig själv en stund.
Utemiljön: Vi har en härlig uteplats och en inhägnad trädgård runt villan, som är skyddat från trafik. Det är nära till naturmiljö och trevliga promenader. Det är 5 minuters promenad till Pålsboda centrum och nära boendet finns väl fungerande kollektivtrafik som med buss kan ta oss till Örebro eller Kumla.

På boendet har alla barn och ungdomar en varsin stödperson ur personalgruppen.

Doktorsvillan har personal dygnet runt alla dagar på året.